Sepetim (0) Toplam: 0,00TL
%9
Gıdaların Soğutularak ve Dondurularak Muhafazası Arsan Bilişli

Gıdaların Soğutularak ve Dondurularak Muhafazası

Liste Fiyatı : 25,00TL
İndirimli Fiyat : 22,75TL
Kazancınız : 2,25TL
Taksitli fiyat : 6 x 4,00TL
Satış adedi : 1
97860552670302
855818
Gıdaların Soğutularak ve Dondurularak Muhafazası
Gıdaların Soğutularak ve Dondurularak Muhafazası
Sidas Yayınları
22.75

İÇİNDEKİLER

BÖLÜM 1: SOĞUK TEKNİĞİ............................................................... 9

1.1. Giriş............................................................................................ 9

1.2. Soğuk tekniğinde kullanılan bazı kavramlar..................................... 10

1.3. Soğutma cihazları....................................................................... 11

1.4. Soğutucu akışkanlar.................................................................... 13

1.5. Soğuk üretimi........................................................................... 15

 

BÖLÜM 2: GIDA MADDELERİNİN SOĞUKTA MUHAFAZASI.............. 19

2.1. Meyve ve sebzelerin soğukta muhafazası...................................... 20

2.1.1. Soğukta muhafaza koşulları....................................................... 22

2.1.2. Meyve ve sebzelerin kalitesi ve depo ömrü ................................ 25

2.1.3. Hasat sonrası ön soğutma......................................................... 25

2.1.4. Meyve ve sebzelerin özellikleri üzerine etkileri............................. 27

2.1.5. Meyve ve sebzelerde meydana gelen bozulmalar......................... 29

2.1.6. Bazı meyvelerin soğukta muhafazası........................................... 38

2.1.7. Bazı sebzelerin soğukta muhafazası .......................................... 49

2.2. Etin soğukta muhafazası ............................................................ 53

2.2.1. Soğuk muhafazada et kalitesi ve depo ömrü .............................. 56

2.2.2. Et ve et ürünlerinde bozulma .................................................... 57

2.2.3. Bazı et ürünlerinin soğukta muhafazası ...................................... 60

2.2.4. Tavuk etinin soğukta muhafazası .............................................. 61

2.2.5. Yumurtanın soğukta muhafazası ............................................... 63

2.2.6. Balığın soğutulması ve soğukta muhafazası ................................ 66

2.2.7. Karidesin soğukta muhafazası................................................... 71

2.2.8. Kurbağanın soğukta muhafazası ............................................... 74

2.3. Süt ve süt ürünlerinin soğukta muhafazası ..................................... 74

2.3.1. Çiğ sütün soğukta muhafazası .................................................. 74

2.3.2. İçme sütlerinin soğukta muhafazası ........................................... 79

2.3.3. Koyulaştırılmış sütün soğukta muhafazası ................................. 81

2.3.4. Peynirin soğukta muhafazası .................................................... 81

2.3.5. Yoğurdun soğukta muhafazası .................................................. 83

2.3.6. Tereyağının soğukta muhafazası ............................................... 84

 

 

BÖLÜM 3: GIDA MADDELERİNİN DONDURULARAK MUHAFAZASI..... 87

3.1. Dondurularak muhafaza tekniği .............................................. 87

3.1.1. Gıda maddelerinin biyolojik olarak sınıflandırılması ...................... 88

3.1.2. Donma olayı ............................................................................ 88

3.1.3. Donma noktası ........................................................................ 91

3.1.4. Donma hızı ............................................................................. 92

3.1.5. Dondurma yöntemleri ............................................................... 93

3.1.6. Dondurulmuş ürün ambalajları ................................................... 96

3.1.7. Donmuş yapıda depolama ......................................................... 97

3.1.8. Donmuş yapıda meydana gelen değişiklikler ............................... 99

3.1.9. Dondurarak muhafaza tekniğinin avantajları ............................... 101

3.1.10. Dondurulmuş ürün depolarının koşulları ................................... 102

3.1.11. Dondurulmuş ürünlerin buz çözündürme işlemleri ..................... 102

3.2. Meyve ve sebzelerin dondurularak muhafazası ............................. 103

3.2.1. Meyvelerin dondurularak muhafazası ....................................... 109

3.2.2. Sebzelerin dondurularak muhafazası ....................................... 115

3.3. Etin dondurularak muhafazası .................................................... 125

3.3.1. Tavuk etinin dondurularak muhafazası ....................................... 129

3.4. Yumurtanın dondurularak muhafazası .......................................... 131

3.5. Su ürünlerinin dondurularak muhafazası ....................................... 133

3.5.1. Balığın dondurularak muhafazası ............................................. 133

3.5.2. Karides etinin dondurularak muhafazası .................................... 140

3.5.3. Midye etinin dondurularak muhafazası ..................................... 142

3.5.4. Yengeç ve istakoz etlerinin dondurularak muhafazası ................. 143

3.5.5. Diğer su canlılarının dondurularak muhafazası .......................... 146

3.6. Bazı süt ve süt ürünlerinin dondurularak muhafazası .................... 147

3.6.1. Çiğ sütün dondurularak muhafazası .......................................... 147

3.6.2. Kremanın dondurularak muhafazası ......................................... 149

3.6.3. Tereyağının dondurularak muhafazası ...................................... 150

3.6.4. Dondurmanın muhafazası ........................................................ 151

3.7. Ekmek hamurunun dondurularak muhafazası  ...................... 152

KAYNAKLAR................................................................................ 163

  • Açıklama
    • İÇİNDEKİLER

      BÖLÜM 1: SOĞUK TEKNİĞİ............................................................... 9

      1.1. Giriş............................................................................................ 9

      1.2. Soğuk tekniğinde kullanılan bazı kavramlar..................................... 10

      1.3. Soğutma cihazları....................................................................... 11

      1.4. Soğutucu akışkanlar.................................................................... 13

      1.5. Soğuk üretimi........................................................................... 15

       

      BÖLÜM 2: GIDA MADDELERİNİN SOĞUKTA MUHAFAZASI.............. 19

      2.1. Meyve ve sebzelerin soğukta muhafazası...................................... 20

      2.1.1. Soğukta muhafaza koşulları....................................................... 22

      2.1.2. Meyve ve sebzelerin kalitesi ve depo ömrü ................................ 25

      2.1.3. Hasat sonrası ön soğutma......................................................... 25

      2.1.4. Meyve ve sebzelerin özellikleri üzerine etkileri............................. 27

      2.1.5. Meyve ve sebzelerde meydana gelen bozulmalar......................... 29

      2.1.6. Bazı meyvelerin soğukta muhafazası........................................... 38

      2.1.7. Bazı sebzelerin soğukta muhafazası .......................................... 49

      2.2. Etin soğukta muhafazası ............................................................ 53

      2.2.1. Soğuk muhafazada et kalitesi ve depo ömrü .............................. 56

      2.2.2. Et ve et ürünlerinde bozulma .................................................... 57

      2.2.3. Bazı et ürünlerinin soğukta muhafazası ...................................... 60

      2.2.4. Tavuk etinin soğukta muhafazası .............................................. 61

      2.2.5. Yumurtanın soğukta muhafazası ............................................... 63

      2.2.6. Balığın soğutulması ve soğukta muhafazası ................................ 66

      2.2.7. Karidesin soğukta muhafazası................................................... 71

      2.2.8. Kurbağanın soğukta muhafazası ............................................... 74

      2.3. Süt ve süt ürünlerinin soğukta muhafazası ..................................... 74

      2.3.1. Çiğ sütün soğukta muhafazası .................................................. 74

      2.3.2. İçme sütlerinin soğukta muhafazası ........................................... 79

      2.3.3. Koyulaştırılmış sütün soğukta muhafazası ................................. 81

      2.3.4. Peynirin soğukta muhafazası .................................................... 81

      2.3.5. Yoğurdun soğukta muhafazası .................................................. 83

      2.3.6. Tereyağının soğukta muhafazası ............................................... 84

       

       

      BÖLÜM 3: GIDA MADDELERİNİN DONDURULARAK MUHAFAZASI..... 87

      3.1. Dondurularak muhafaza tekniği .............................................. 87

      3.1.1. Gıda maddelerinin biyolojik olarak sınıflandırılması ...................... 88

      3.1.2. Donma olayı ............................................................................ 88

      3.1.3. Donma noktası ........................................................................ 91

      3.1.4. Donma hızı ............................................................................. 92

      3.1.5. Dondurma yöntemleri ............................................................... 93

      3.1.6. Dondurulmuş ürün ambalajları ................................................... 96

      3.1.7. Donmuş yapıda depolama ......................................................... 97

      3.1.8. Donmuş yapıda meydana gelen değişiklikler ............................... 99

      3.1.9. Dondurarak muhafaza tekniğinin avantajları ............................... 101

      3.1.10. Dondurulmuş ürün depolarının koşulları ................................... 102

      3.1.11. Dondurulmuş ürünlerin buz çözündürme işlemleri ..................... 102

      3.2. Meyve ve sebzelerin dondurularak muhafazası ............................. 103

      3.2.1. Meyvelerin dondurularak muhafazası ....................................... 109

      3.2.2. Sebzelerin dondurularak muhafazası ....................................... 115

      3.3. Etin dondurularak muhafazası .................................................... 125

      3.3.1. Tavuk etinin dondurularak muhafazası ....................................... 129

      3.4. Yumurtanın dondurularak muhafazası .......................................... 131

      3.5. Su ürünlerinin dondurularak muhafazası ....................................... 133

      3.5.1. Balığın dondurularak muhafazası ............................................. 133

      3.5.2. Karides etinin dondurularak muhafazası .................................... 140

      3.5.3. Midye etinin dondurularak muhafazası ..................................... 142

      3.5.4. Yengeç ve istakoz etlerinin dondurularak muhafazası ................. 143

      3.5.5. Diğer su canlılarının dondurularak muhafazası .......................... 146

      3.6. Bazı süt ve süt ürünlerinin dondurularak muhafazası .................... 147

      3.6.1. Çiğ sütün dondurularak muhafazası .......................................... 147

      3.6.2. Kremanın dondurularak muhafazası ......................................... 149

      3.6.3. Tereyağının dondurularak muhafazası ...................................... 150

      3.6.4. Dondurmanın muhafazası ........................................................ 151

      3.7. Ekmek hamurunun dondurularak muhafazası  ...................... 152

      KAYNAKLAR................................................................................ 163

      Stok Kodu
      :
      97860552670302
      Sayfa Sayısı
      :
      166
      Basım Tarihi
      :
      2013
  • Taksit Seçenekleri
    • Axess Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      22,75   
      22,75   
      2
      11,77   
      23,55   
      3
      7,89   
      23,66   
      6
      4,00   
      24,00   
      Finansbank Kartları
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      22,75   
      22,75   
      2
      11,77   
      23,55   
      3
      7,89   
      23,66   
      6
      4,00   
      24,00   
      Bonus Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      22,75   
      22,75   
      2
      11,77   
      23,55   
      3
      7,89   
      23,66   
      6
      4,00   
      24,00   
      Paraf Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      22,75   
      22,75   
      2
      11,77   
      23,55   
      3
      7,89   
      23,66   
      6
      4,00   
      24,00   
      Maximum Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      22,75   
      22,75   
      2
      11,77   
      23,55   
      3
      7,89   
      23,66   
      6
      4,00   
      24,00   
      World Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      22,75   
      22,75   
      2
      11,77   
      23,55   
      3
      7,89   
      23,66   
      6
      4,00   
      24,00   
      Diğer Kartlar
      Taksit Sayısı
      Taksit tutarı
      Genel Toplam
      Tek Çekim
      22,75   
      22,75   
      2
      -   
      -   
      3
      -   
      -   
      6
      -   
      -   
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Kapat